Tidligere indlæg

Tørklæde med “savtakket” kant.

Jeg er blevet helt “hooked” på sjaler/tørklæder, især kanterne ;-) Vælger man garn der har farvescala skift, er det næsten synd at bryde dette med mønstre, men så kan man jo lege med diverse finish!

Her er så et tørklæde med “savtakket” kant. Grunden til “navnet” er, at jeg syntes det ligner klingen på en sav – for den hverken stikker eller skærer ;-) 2013-10-16 15.03.48

Jeg har brugt ca 150 gr uld til tørklædet og ca 50 gr uld til kanten. Som billederne viser er kanten pæn fra såvel for som bagside af det strikkede. Opskrift og detaljebilleder følger under –  Egne produktioner.

Kærestevante – strikket efter strømpe opskrift.

Det er nu skoven er særlig smuk, og det er skønt at være derude – især med kæresten i hånden ;-)  Men når man nu fryser om hænderne??? Kærestevanten er en gammel – og genial løsning – på det problem!

Kærestevanter

Kærestevanter

Start med at strikke rib over 72 masker – 60 rk, og tag derefter maskerne af på en pind. Strikket et stk mage til. Sæt maskerne på maskinen fra venstre nr 65 til 0 og sæt de sidste 7 masker på en tråd (til sammensyning mellem håndleddene). De første 7 masker af det andet stykke sættes også på en tråd, og de resterende 65 masker på maskinen fra 0 til højre 65. Strik 60 rk med mønster, sæt masker i hvil – så masker i arbejde er fra venstre 32 til højre 33. Sæt i hvil som på tå på strømper ialt 10 masker i hver side, tag maskerne med i arbejde igen, og strik det hele af på hjælpegarn.

Vanten syes sammen som strømper. De 2 x 7 masker ved håndled sættes på 2 pinde og strikkes sammen  2 og 2, 1 maske fra hver pind og lukkes af.

Jeg har strikket vanten i ren uld og lidt stor, for den skal i vaskemaskinen på 40 grader – så den filter lidt og dermed bliver varmere!

Derudover står den på nisser herhjemme og de bor jo som bekendt i skoven  😉

Nisser og troldeskov.

Nisser og troldeskov.

Til dem af Jer der kunne være interesserede i mønsteret på nisserne/stjernerne, er de fra Stof og stil dette efterår  🙂  De er ganske hyggelige at sy, og faktisk ret store – ca 30 cm høje!!!!

Rigtig god dag til dig og dine!

 

Falsk snoningskant håndstrik – som på “Sjal i efterårsfarver”.

Se forklaring under Tips og Tricks.

Se forklaring under Tips og Tricks. (Eller klik på dette foto)

Falsk snoningskant maskinstrik – som på “Sjal i efterårsfarver”.

Se forklaring under Tips og Tricks. (Eller klik på dette foto)

Se forklaring under Tips og Tricks. (Eller klik på dette foto)

Sjal i efterårsfarver!

For mig er efteråret ubetinget den skønneste og smukkeste årstid. Jeg kan slet ikke få nok af farverne, og uanset hvordan vi mennesker forsøger, vil vi aldrig kunne overgå naturen når det kommer til farver/sammensætninger af disse!

Jeg har for tiden en del projekter igang – julegaver I ved! Dem kan jeg jo ikke lægge billeder op af – og så ser det ud som om jeg intet laver!!!! Hmm….. Jeg har dog for nogen tid siden indkøbt noget garn fra Lithauen som jeg endnu ikke har prøvet.. Det måtte jeg da! Det blev til dette sjal, som efter en tur i vaskemaskinen på håndvask 30 grader blev rigtig dejlig blødt!

Sjal i uld fra Lithuania, link til firmaet findes i menubjælken.

Sjal i uld fra Lithuania, link til firmaet findes i menubjælken.

Nu er jeg jo ikke “go” til at holde mig til “den lige vej” – derfor den lille grønne “afstikker” ;-)

En anden ting. Jeg er blevet forespurgt om hjælp fra en kvinde, til at komme igang med maskinstrik igen. Det er naturligvis en opfordring jeg ikke kan sidde overhørig, så alle mine gamle skolemapper er kommet frem og derfra finder jeg så hjælpen og opgaverne! Hele processen kommer til at foregå via mail, og i det tempo hun selv ønsker! Jeg tager sikkert bestemt ikke selv “skade af” at gennemgå kompendiet igen 😉

Rigtig god og smuk efterårsdag til dig!

“Bredbånd”- Elghoveder og julehjerter!

Det er utroligt som tiden flyver – jeg har for tiden travlt med at strikke og skrive opskrifter dertil :-)  Kunne jeg have det bedre?!

Mit “Bredbånd” bliver der også lidt tid til  – ind imellem – og jeg er nu nået så langt 2013-09-30 17.41.24

Jeg havde ellers bestemt at mit Patchwork/syning ikke skulle herind – og det skal det heller ikke – men her er et billede på hvad jeg også laver – for tiden! (Til en veninde!)

Tjah... Julen nærmer sig jo!

Tjah… Julen nærmer sig jo!

Jeg har syet – manden har fyldt fyldet i – nu mangler jeg så kun at kaste Hjerterne til, og sy knap i midten!

Støvlekant konverteret til mønster!

Jeg har tidligere skrevet om datterens nye støvler.

Skaftet på tøsens nye vinterstøvle - fint strikkemønster!

Skaftet på tøsens nye vinterstøvle – fint strikkemønster!

Jeg har været lidt kreativ :-) Først taget dette billede – så lagt det ind på computeren  ind i mit DesignaKnit program og så arbejdet lidt med det derinde, indtil det nu ser sådan ud!

Mønster fra Støvlekant

Mønster fra Støvlekant

Ja, så nu skal jeg bare bestemme mig til om det skal være hue og handsker – en fuldmønstret trøje eller måske en “Sara Lund” men i dette mønster… Åh hvor er jeg god til at finde muligheder – mit problem er begrænsningens kunst :-D Nå, men indtil videre er der jo længe til Jul :-)

Du kan da lige få et billede af mit Patchwork Juletræstæppe. Det hænger på væggen, for vores juletræer er altid alt for store til at man kan se tæppet :-)

Patchwork Juletræstæppe fra 2010.

Patchwork Juletræstæppe fra 2010.

 

 

Sammensyning fra vrangsiden med maskesting.

Hej derude! Så er der nyt til montering i strik. Sammensyning fra vrangsiden med maskesting. Den ligger i menubjælken under Tips og Tricks og der er billeder såvel som små videoer!

Det er alletiders måde at montere på, da det bliver helt usynligt! Det er den eneste måde jeg benytter når jeg monterer strømper – under foden!

Du kan gå direkte til siden her!

God fornøjelse!

Maskinstrikkede skråbånd

Igen et indlæg om kanter til diverse strikkeprojekter! Det er ofte finishen der kan “højne” eller “ødelægge” hele arbejdet. Et strikket skråbånd giver både sjove skrå effekter hvis man strikker striber, og giver fasthed, kontra et bånd strikket lige op! Denne gang har jeg lavet en lille video – så se den, måske du får en ide til hvordan et fremtidigt projekt skal kantes :-)

 

Til denne kant er slået 15 masker op. På hver anden række tages 1 m ind i venstre side og 1 m ud i højre side. Strik til kanten har det ønskede mål.

Så kom pakken fra Plusbog.dk

Ikke dårligt at have fødselsdag lige op til fundet af Plusbog.dk!

Se hvad der lå i pakken! 2013-11-01 10.31.46

Så nu eftersøger jeg IGEN et sted hvorfra man kan erhverve “flere timer i døgnet” Skal lige tilføje at “Swing Swagger Drape” er fra “Sommerfuglen”

Så blev mit “Bredbånd” færdig!

Det har været en ren fornøjelse at sidde med denne. Skønt garn og hovedet kan kobles helt fra ;-) Og så er den blevet rigtig god, let og behagelig til indebrug (lige hvad jeg manglede) og god pasform.

Geilsk "Bredbånd" i hendes egen uld dertil.

Geilsk “Bredbånd” i hendes egen uld dertil.

Nu er jeg så igang med denne til manden, har jo strikket den engang før – dog i en noget mindre størrelse ;-D (4 år)

Skytten fra Annette Danielsens bog " Kun for mænd"

Skytten fra Annette Danielsens bog ” Kun for mænd”

Som du ser, strikker jeg for og bagstykke samtidig, med 5 masker slået op som klippemasker imellem. Jeg syntes det er nemmere bare at strikke ret, og da “sidesømmene” alligevel bliver strikket ind i en bise og på den måde bliver skjult – ja hvorfor så ikke?!

Noget andet jeg går og pusler med….

Tøsen fik i går nye vinterstøvler og valgte nogle med strik på skaftet… Det strik har jeg naturligvis lige snuppet et billede af, for måske strikkemaskinen lige skulle strikke en julegave som matcher?!

Skaftet på tøsens nye vinterstøvle - fint strikkemønster!

Skaftet på tøsens nye vinterstøvle – fint strikkemønster!

Det var vist alt for denne gang…. Nåå nej…. ADVARSEL: hvis du er tosset med strikkebøger – eller bøger i almindelighed, så pas på pengebogen her – for de er VIRKELIG billige! (portoen er dog rimelig dyr) www.plusbog.dk

“Savtakket kant” til håndstrik.

Her kommer så detaljebilleder til den “Savtakkede kant”

Når tørklædet er strikket med hulkant til savkanten, slåes 5-6 masker masker op til kant. Du kan jo vælge at strikke kanten med lige så mange masker du vil – kanten er jo en “sammenstrikning” :-)

2013-10-24 09.28.55Billede 1. Strik lige så mange pinde som du har imellem hullerne på tørklædet. Billede 2. Stik pinden igennem hullet. Billede 3+4. Strik masken igennem hullet. Billede 5. Strik næste maske også gennem hullet. Billede 6+7. Du har nu to masker som er “gennemstrikkede masker” Billede 8. Strik resten af maskerne “normalt” Billede 9. Fortsæt sådan hele vejen! Jeg strikker nogle (2-4) rækker ekstra når jeg skal runde om et hjørne.

Rigtig god fornøjelse :-)

Kolde ører – ikke længere! Opskrift ligger i menu under “Egne produktioner”

Jeg har for længe siden set en hue jeg ikke kan få ud af hovedet. Den sad på Nikolaj i “Nak og æd” vist i Norge og ser sådan ud

Nikolajs hue i Nak og æd i Norge.

Nikolajs hue i Nak og æd i Norge.

Det jeg så godt kan lide ved den er, at den ser “kongekrone-agtig” ud. Det er svært at se på billedet men det giver en super effekt.

Nu er huen ikke så langt væk længere!

Jeg faldt nemlig over denne pandebånds model på en Norsk side – til salg – men jeg vil ikke købe den – jeg vil strikke den!

Den ser sådan ud på den Norske side.

Norsk strikket pandebånd.

Norsk strikket pandebånd.

Mit pandebånd – prototype – ser sådan ud og der er jo ikke langt herfra til Nikolajs hue. :-)

Mit pandebånd.

Mit pandebånd.

Nu skal jeg så bare videreudvikle pandebåndet til at blive en hue ;-)  og sikkert strikke mange pandebånd af denne slags – for det er nu slet ikke så tosset! Opskrift ligger i menu under “Egne produktioner”

Rigtig god weekend!

Gine – der passer i netop dine mål!

Jeg har ofte brug for min gine – ikke fordi det strikkede skal sidde kropsnært, men lige så ofte for at se proportioner/farver/mønstre på afstand, og på en kropsfacon.

Nu kan man naturligvis købe giner, der både kan spændes ind og ud, eller som er mere eller mindre dekorative, men man kan altså også selv lave én!

Hjemmelavet gine.

Hjemmelavet gine.

Jeg har fundet dette mønster, med udførlig “step by step” instruktioner via en anden dansk hjemmeside. Jeg linker til denne under: Menu – Links – Hjemmelavet gine.

God fornøjelse ;-)

For stram/fast aflukningskant i rib?

Jeg elsker at strikke strømper på maskine, og jeg har heldigvis mange der elsker at bruge mine hjemmestrikkede strømper!

Ofte strikker jeg ribberne først og hænger dernæst maskerne på maskinen og strikker sokken, men nogle gange passer det tidsmæssigt bedst omvendt! Det medfører desværre ofte en lidt for stram/fast aflukningskant, da ribben jo ofte strikkes på p.2½ eller mindre og selvom jeg lukker af på en større pind.

Nu er det slut med det problem – jeg opstrikker bare en ekstra maske på aflukningspinden, og jeg kan lukke af på samme pind som hele ribben er strikket på.

Jeg strikker “altid” en 2 x 2 rib og den ekstra maske laver jeg imellem de 2 retmasker, og igen mellem de 2 vrangmasker. Det bliver en fyldigere kant som “buler” lidt, men når strømperne er i brug, lægger den sig blidt omkring benet og har en enorm stræk-effekt.

Håber det måske er noget du kan bruge :-)

Fremskridt på mandens trøje!

Vel ind i 2014 og hvilke projekter står så for skud? Der er kommet 2 huer af pindene – en til hver af mine tøser, ganske almindelige huer – sorte, 2 x 2 rib som fortsætter op i en snoning på hver 6 pind over de 2 retmasker, lidt “lange” i bullen så toppen vipper lidt ned.2014-01-04 13.10.07Det var et par afteners tv-hygge.

Derud over strikker jeg naturligvis videre på mandens trøje. Jeg har seriøse problemer med at overholde en opskrift, og også her er der modifikationer!!!! For det første måtte jeg med det garn jeg strikker i, omregne modellen til at omfatte 48 masker ekstra på både for og bagstykke – det er jo en ordentlig mand jeg har ;-) Dernæst valgte jeg at strikke rundt med ekstra sy/klippe masker i siderne.

Sy7klippe masker i siden.

Sy/klippe masker i siden.

På nuværende tidspunkt ser den således ud.

2014-01-04 13.03.13

Som man kan se på det næste billede, bliver opklipningen fint dækket ind i biesen.

Biese til dækning af opklippe kant.

Biese til dækning af opklippe kant.

Det er slemt at sidde og strikke glat – når man ved at maskinen inde på strikkestuen kunne strikke stykket i en ruf – men jeg skal altså også have noget at lave så jeg faktisk også KAN følge med i hvad jeg ser i tv!!!!

Noget andet jeg pusler med er et par patchwork projekter OG så forsøger jeg og min DesignaKnit at blive enige om et sjal.. Herom snarest!

God weekend.

 

Knitter.dk – ønsker alle et rigtig godt Nytår!

Så er Julen år 2013 gået og jeg håber alle havde en rigtig dejlig Jul. Her havde været stor travlhed optil Julen, og som du sikkert har læst – ikke helt uden “spænding” (maskin-nedbrud!)

Min store datter blev ovenud lykkelig for sin håndstrikkede ”Sara Lund” sweather, og den klæder hende også godt ;-) 2013-12-27 12.20.062013-12-27 12.20.26Den yngste var – ligesom sin mor – travlt optaget lige indtil jul. Se her!

2013-12-22 14.29.162013-12-22 17.55.22Hele 4 gæs blev det til – OG en håndstrikket hue OG et maskinstrikket tørklæde. Hun er 15 år og bare SÅ kreativ :-)  Alle gaverne bragte lykke hos modtagerne!

Så vil jeg – med et billede af vores træ – ønske dig og dine et rigtigt godt og lykkebringende Nytår!

2013-12-23 15.48.29

 

Altså – maskinstop midt i julegaverne – er IKKE okay!

Jeg ved slet ikke hvordan jeg kan forklare det – men stressende, det var det!

Midt i julegave-strikningen begyndte maskinen at lave “ged” i mønsterstrikken?!?!?!?!? Uanset hvordan jeg bar mig ad, strikkede den “forkert” – men den gjorde det konsekvent! Den strikkede det samme forkerte – hver gang!?!?!? Åh guder :-(  og jeg der har SÅ meget endnu….

Den var jo nyrenset.. Men det var gjort lige efter bogen… Jeg slukkede og tændte for maskinen.. Ingen ændring – stadig forkert… Jeg kørte “båndet” som aktiveres af slæden ved mønsterstrik frem og tilbage.. Ingen ændring – stadig forkert… Jeg startede mønsterstrikningen fra både højre og venstre side… Ingen ændring – stadig forkert… Jeg slettede mønsteret og lagde det ind igen… Ingen ændring – stadig forkert… Kan du føle min frustration?????!!!!! Nu var det blevet aften og jeg fik lige endnu flere gaveønsker på sms fra forventningsfulde modtagere… Prøvede igen, maskinen havde jo stået lidt… Ingen ændring – stadig forkert… Så måtte jeg stoppe – sengen kaldte og det måtte vente.. Tror du jeg sov godt..!!!!!!! :-(

Totalt koks!

Totalt koks!

Heldigvis har jeg verdens tålmodigste (stædigste) mand og ved morgenbordet blev begge hjerner lagt “i blød” og pludselig! Hej.. Jeg har jo slettet en del “gamle” mønstre fra maskinens hukommelse – sån hist og pist – måske den trænger til en “Ctrl-Alt-Delete”

Jeg måtte afsted på kursus og manden fandt “Service manualen” til maskinen på nettet i løbet af dagen, så når jeg kom hjem, satte jeg mig ind til maskinen med manualen i hånden og hjertet bankende i halsen! Det var alt eller intet her!

Jeg fandt ud af at jeg skulle tænde maskinen – taste 888 – og STEP…. – ALT LYSET SLUKKEDE MED ET BEEP!!!!! Shit……!!!! Beep – og maskinen var tilbage med “Ready” knappen tændt – pyyyyhhhhhh…. :-D

Nu er den tilbage til “fabriksindstilling” – alle mine 86 mønstre er væk, men gud ske lov for DesignaKnit – der ligger de jo alle sammen!

Nu tør jeg fortælle det – jeg har været seriøst bange for en gentagelse, men det lader til at være det helt rigtige jeg gjorde!

I dag har min yngste datter så fået lov til at låne mandens maskine, han var ude og guide til et schweizisk tv program. Dejligt med så kreativ en datter – og dygtig!

Julegave strik

Der er een der får en skøn hjemmestrikket Julegave!

Rigtig god Weekend til dig og dine!

Filer til download

I menu bjælken er der kommet en ny menu “Download page” I denne ligger der forskellige filer på mønstre til fri afbenyttelse.

Der er pt. to under menuer, en med filer til programmet DesignaKnit og en med filer du umiddelbart kan udprinte og bruge.

 

Det kan være svært at sætte farver sammen…
Jeg hører ofte at det er svært at sætte farver sammen.. Hvorfor det er så svært når der er så mange skønne farver – ved jeg ikke, men mange af os har problemer hermed!

Jeg har selv i sin tid fået kreeret en farvetest, vandt den heldigvis da de kan være ret bekostelige! Den er dog “svær” at bruge, da farverne og materialerne aldrig stemmer helt overens med virkeligheden, men smuk er den og den giver mig da en “retning”

Personlig farvetest.

Personlig farvetest.

Denne side http://design-seeds.com/index.php/search/category/autumn kan guide dig hvis du ikke føler dig sikker i farvernes verden.
Ofte hjælper det, hvis man ser farvesammensætningerne – og bruger udelukkelsesmetoden?! Eller måske kan den give dig ideen til selv at se farverne i dine omgivelser og bruge dem i dine strikkearbejder?
Under alle omstændigheder er farvernes verden – helt fantastisk.
God fornøjelse :-)

Fanø Strikkefestival.

Hvis du klikker på linket i højre side, vil du komme til diverse billeder fra Strikkefestivallen.

Her er mine indkøb…

Soft uld.. Alpaca.. Effektgarn.. Og hundrede  ideer til hvad det kan blive til ;-)

Soft uld.. Alpaca.. Effektgarn..
Og hundrede ideer til hvad det kan blive til ;-)

Der er rigtig mange garner der kan og bliver brugt til maskinstrik, men det er nu herligt når det er på cones og forbehandlet (olieret) så glider det væsentlig nemmere OG man slipper for at hæfte helt så mange ender!!! Derfor søgte jeg specielt efter garn på cones.
;-)

Dagens høst..
Det er jo slet ikke meningen jeg skal købe garn – før vi når Strikkefestivallen på lørdag men, men..

Inde i Vejers Strand by, ligger “Flittiglise” en garnforretning, og der kom jeg til at gå ind!
Sikke dog en skøn forretning, og en dejlig sælger – så her er dagens høst..

Geilsk "Midterstykke" & "Kun for mænd"

Geilsk “Bredbånd” & “Kun for mænd”

Jeg har allerede strikketøj med – naturligvis! Og det skal altså lige strikkes færdigt først.

Som du kan se, er det heldigt jeg ikke valgte farverne på “Bredbånd” som de er på modellen selvom der er meget forskel fra denne model – MÅ jeg vel have lidt farveveksling;-)

Mit tidsfordriv.

Så jeg glæder mig til at håndstrikke et “Bredbånd” i grønne farver ;-) heldigvis har jeg i første omgang lovet manden en maskinstrikket trøje – nu ser vi hvor meget tid jeg overhovedet får, til egne produktioner i løbet af efteråret!

Så er næste håndstrikke projekt på plads!

Jeg har stor glæde af at klikke rundt på http://www.ravelry.com/ der er inspiration til årevis! Denne gang – det vil sige for nogle dage siden, faldt jeg for denne – og den MÅ jeg eje!

Swing Swagger
Swing Swagger

Bogen den er i, Swing Swagger Drape er på engelsk, men det klares nok også
Nu er bogen bestilt på http://www.saxo.com/dk/ så ser vi!

Jeg ynder meget at strikke i hånden efter opskrift… det vil sige hvis jeg bare ikke slavisk skal holde mig til opskriften  det er svært at overholde, men sommetider nødvendigt.

Til maskinstrik derimod, har jeg altid selv kreeret opskrifterne udfra kropsmål til/på modtageren af det strikkede!

Første DAK projekt færdigt!

Det var ikke helt uden tilpasninger, når det første DesignaKnit projekt var færdigt!

Jeg er ikke bange for at bruge symaskinen til at “file” lidt af størrelsen, men det var ikke uden små hovedbrud – ser her:

Knitter.dk - første projekt - med "afsender"

Knitter.dk – første projekt – med “afsender”

Fronten var blevet for bred med de brede forkanter (som jeg kun senere bestemte mig for)
Ergo – der skulle syes/klippes ca 10 cm midt for! Intet problem – øh.. lige med undtagelse af Knitter.dk der jo står strikket i den ombukkede kant.
Så måtte jeg sy den udover kanten – men det gør egentlig bare, at det ses endnu mere, så det er okay!
Jeg har syet forkanten fast både på ret og vrangsiderne med synlige kantmasker, da jeg syntes det giver en fin retmaskekant som bryder imellem mønstrene.

Phoenix'en ligger godt til i nakken.

Phoenix’en ligger godt til i nakken.

Når forstykket er for bredt – er ryggen det formodentlig også! Jeg holdt nakken godt til (samlet) når jeg syede belægningskanten på, ikke så det rynkede, men samlede noget alligevel. Det var nok til at den ligger godt omkring nakken, og skuldrene sidder præcis hvor de skal. Jeg kan godt lide at der er en god del “tilskæring” i modellerne – pasformen skal være i orden! Jeg er langt fra “firkantet” derfor skal mit tøj bestemt heller ikke være det!!!!

 

Så nu er det projekt færdigt – det har været en fornøjelse, og en rejse i AHA!!! og Hmm…. og Nå ja – naturligvis! verdenen, og jeg har lært en masse via “Learning by dooing”

Jeg takker ham her for at have holdt min mand underholdt det meste af weekenden, så jeg har haft tid til at montere trøjen færdig. Tillykke Thomas, det var flot spillet ;-)

Thomas Bjørn vandt i weekenden Omega European Masters, en titel han har haft en gang før!

Thomas Bjørn vandt i weekenden Omega European Masters, en titel han har haft en gang før!

Jeg har naturligvis gang i strikkepindene, man MÅ jo have noget tv-strik, og eftersom jeg er på IT kursus i disse dage og derefter skal vi rejse, ja så må næste DAK projekt blive i mit hoved lidt endnu – men bare rolig – det er et projekt som manden min bliver rigtig glad for!

Jeg har haft forespørgsler omkring mønsteret til Phoenix’en og jeg vil snarest forsøge at finde ud af hvordan jeg “pakker dem sammen” og linke dem til menuen her på siden, så de er lige til at downloade og bruge i andres DAK – herom snarest!

 

Isager inspiration.

Jeg har tidligere strikket “Poncho Sweateren” af Marianne Issager, en skøn model, så skøn at jeg kom igang med en i samme stil, dog med en del ændringer!

Her strikker jeg “ud af hovedet” så nogen egentlig opskrift findes ikke.

En Isager inspireret trøje

En Isager inspireret trøje

I bogen “Inka” er den oprindelige trøje, sjov at strikke, og yderst klædelig med zik zak mønsteret.

Derud over har jeg -(dvs. manden) – strikket forstykket til min Phoenix og… Jeg kørte IKKE det hele af maskinen tilsidst, denne gang ;-) Nu mangler så bare at strikke forkanterne/hals.
Jeg vil så forfærdelig gerne have den på til Strikkefestivallen på Fanø om godt 14 dage, men dagene imellem, skal bruges på IT kursus – så vi må se hvad min krop giver mig lov til, når jeg først har fri.

 

Håndstrik? Maskinstrik?

Jeg har påtaget mig denne lille opgave – at strikke en trøje str. 4 år i Isagers Peruvian Highland Wool.

Drengetrøje i Isager 100% Peruvian Highland Wool

Drengetrøje i Isager 100% Peruvian Highland Wool

Men sådan en trøje… Strikket på p. 3???? I hånden???? Nej vel!
Man er vel maskinstrikker!!! Nu var der bare en lille ting jeg IKKE lige havde tænkt på..

Garnet ;-)  Guder for en super lækker kvalitet – jeg er solgt! Det er/var så slemt, at jeg SERIØST overvejede af strikke den HELE i hånden – og SÅ er det altså lækkert :-)

Men bare rolig, jeg kom til fornuft og se her!

drengetrøje2

Der er da ingen grund til at strikke alle de glatpinde i hånden, når de er strikket på en halv time på maskinen! Så nu er jeg altså ved ærmegabet, og kan strikke bærestykket med raglan-indtagninger i hånden, OG alligevel nyde det skønne garn!

Jeg elsker kombinationen imellem hånd og maskinstrik, noget på maskinen – inde i strikkestuen i fred og ro – og håndstrik i stuen sammen med familien/venner, og eller noget godt i tv!

 

Ærme til Phoenix trøjen.

Jeg bliver helt opslugt af at se det færdige produkt, når jeg strikker på maskinen – hvilket har ødelagt min ryg TOTALT fra jeg strikkede Phoenix’ens ryg!

Phoenix ærme

Phoenix ærme

Men jeg vil jo videre…

Heldigvis har jeg en mand, der passer godt på mig, så i fællesskab har vi strikket dette ærme! Han betjente slæden, jeg lavede diverse ind- og ud-tagninger = teamwork!

En kommentar til Tidligere indlæg

  1. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it is truly informative. I am gonna watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future. Lots of people will be benefited from your writing. Cheers!|

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *